Дълбоките причини да поискаме оставката на министър  бяха законодателната дейност на

...
Дълбоките причини да поискаме оставката на министър  бяха законодателната дейност на
Коментари Харесай

Адвокат: Срамно петно ще остави г-н Кирилов в правосъдното министерство

 " Дълбоките аргументи да поискаме оставката на министър  бяха законодателната активност на това Народно заседание, която неведнъж се оповестяваше, че е инспирирана персонално от него като един от най-доверените адвокати на премиера ".Това сподели пред БНР юрист Иван Демерджиев - ръководител на Пловдивската адвокатска гилдия, която изиска преди месец оставката на правосъдния министър..

" Едно срамно леке ще остави господин в правосъдното министерство, нищо повече ", заключи юристът и добави, че в случай че той е създател на плана за нова Конституция, основателно си подава оставката.

Адв. Демерджиев беше безапелационен, че би трябвало да бъдат огласени същинските претекстове за оставката на правосъдния министър: " Искаме да знаем какви са аргументите за тези процеси, с цел да можем да ги оценим ".

В предаването " Преди всички "  адвокат Иван Демерджиев изрази терзание, че може да бъде посочен заместител на министър Кирилов:

" Както във връзка с фигурата на основния прокурор, по този начин и във връзка с министъра на правораздаването би трябвало да се подберат експерти с одобрен престиж в средите на правната система. Когато се оферират други персони, те естествено не могат да извършват тези функционалности по сполучлив и безапелационен за обществото метод ".

Според ръководителя на Пловдивската адвокатска колегия Конституцията принадлежи на българския народ като суверен на властта и право на българския народ е да изиска промени в Конституцията и би трябвало да се води изчерпателен спор - публичен и професионален:

" Кое постанова да се трансформира остарялата Конституция с едни гротескни промени в нея, като прехвърлянето на правата на жителите от глава 2 в глава - последна, което приказва задоволително ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР